Laat leerlingen een video maken in je les

Laat leerlingen een video maken in je les.

Of, en dat is natuurlijk ook handig buiten je les, omdat er in jouw les niet zoveel tijd is . Het maken van een video hoeft niet heel moeilijk te zijn en omdat het eindproduct wat anders is dan een geschreven verslag spreek je ook leerlingen aan die niet van verslagen schrijven houden.
Je kunt er als docent voor kiezen om de filmpjes gezamenlijk te bekijken en te beoordelen of je laat de leelriingen dit in groepjes doen.

Hieronder vind je een filmpje met uitleg en een korte (en zeer eenvoudige) handleiding om m.b.v een diavoorstelling in youtube een filmpje te maken.
Hier moesten de leerlingen een protocol van een handeling basiszorg ‘verfilmen’

 

Opdracht uit themaboek week 5 basiszorg.

Deze opdracht doe je in 2-tallen.
Opdracht 5. Maak een storyboard (voorbeeld) voor een zorgvrager. Wees dus heel duidelijk en beschrijf het stap voor stap, gebruik foto’s of plaatjes.  Je mag ook in de skills lessen zelf foto’s maken van het hulpmiddel. Je mag ook een ander hulpmiddel uitkiezen dan de draaischijf, tillift, weeglift, looprek of rolstoel. Het gaat om een hulpmiddel bij mobiliteit
Start:
Je begint eerste met het kiezen van een handeling.

Daarna zoek je een goed en duidelijk protocol. Dit protocol geldt als uitgangspunt. Verdiep je in alle stappen die je moet nemen om de handeling correct uit te voeren.

Maak een tijdlijn, je geeft aan waar de handeling mee start, wat de 2e stap is , de 3e stap, 4e stap enzovoort……. Daarna maak je tijdens de skillsles, foto’s van al deze stappen.

(Bekijk het filmpje voor een lange uitleg)

Korte uitleg: 

Ga naar Youtube, uploaden, foto-slideshow. foto’s selecteren uploaden. Zet de film op privé.
Ga dan naar optimalisatie en videobewerkingsysteem.
Je video is gereed, klik onder de video het laatste blokje {cc} aan ‘ondertiteling’
Klik op nieuwe ondertiteling toevoegen, Nederlands, nieuwe ondertiteling maken. Denk goed na over welke instructie je de cliënt wilt meegeven!
Via de knop optimalisatie voeg je een titel toe en passend slot!

Het uiteindelijke resultaat laat je even controleren door Marije en deel je via classroom.
Succes

 

Deze les kun je dus zelf aanpassen aan je eigen onderwerp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *