Makkelijk digitaal lesmateriaal delen zonder ELO

Ik verkeer in de luxepositie al enkele jaren in mijn klassen gebruik te maken van google classroom. Daar ben ik zo aan gewend dat mijn lesmateriaal delen via de mail ondenkbaar is geworden voor mij.

Toch zijn er collega’s die niet de beschikking hebben over google classroom, een elektronische leeromgeving of e-mailadressen. Toen ik dus tijdens een cursus digitale werkvormen van docenten de vraag kreeg hoe je makkelijk digitaal lesmateriaal kunt delen zonder ELO of mail, moest ik even omschakelen….

Een oplossing heb ik gevonden in Tackk. Niet nieuw, ik heb het al eens gedeeld in dit boekje “Social media Praktijkvoorbeelden uit het onderwijs 2.0” (pag. 25),  maar erg praktisch. In dit voorbeeld heb ik oefentoetsjes verzameld op een Tackk (een één-pagina website of flyer). De URL van zo’n Tackk is zo klein dat hij makkelijk op het bord te schrijven is en leerlingen kunnen deze eenvoudig overtypen. Daarnaast ziet een Tackk er aantrekkelijk uit! Dit is de Tackk die in het boekje beschreven staat: tackk.com/mn8jjq

Je kunt op een Tackk  je lessen per thema organiseren of per periode, of je maakt een ‘werkblad’ met stukjes tekst, filmpjes en links naar opdrachten. Ook leuk en activerend… laat leerlingen een tackk maken! Wil je het uitproberen? Kijk dan in de lijst met digitale werkvormen met de bijbehorende uitleg en video kun je zelf aan de slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *