Waarom deze website?

Digitale werkvormen bevat een verzameling lesideeën en praktische toepassingen van ICT in de klas. Het is een bundeling van mijn eigen ideeën en projecten. Door zelf uit te proberen en te ontdekken heb ik in de loop der jaren heel wat lessen gemaakt en toepassingen uitgeprobeerd in mijn klassen (MBO 3) op het ROC.

Tijdens het geven van workshops aan collega’s merkte ik dat ik veel materiaal had. Om geïnteresseerden daar op te wijzen moest ik ze doorverwijzen naar allerlei sites, presentaties en linkjes en ik moest zelf ook vaak even zoeken “waar heb ik dat ook alweer staan?” Met deze website, kan ik één adres opgeven, dat gebruikt kan worden ter inspiratie. Makkelijk, eenvoudig benaderbaar én praktisch. Dat wat ik laat zien heb ik zelf uitgevoerd en gebruikt in mijn les, en beschreven of het succesvol was.

Met deze digitale werkvormen kun je een krachtige leeromgeving creëren. Voorwaarde is dat het daadwerkelijk wat toevoegt aan mijn les, als de werkvorm ook kan zonder ICT, dan is het in mijn ogen niet nodig en laten we de laptop lekker dicht!

Bekijk hier de overzichtslijst met digitale werkvormen

In het menu  vind je 4 categorieën waar ik mijn ‘verzameling’ heb onder gebracht.

Voorbeelden van  mijn lessen

Educatieve technologie gebruik ik hier als verzamelnaam voor verschillende projecten  waarbij ik ICT in heb gezet in het onderwijs.

Hier vind je een pagina met interessante artikelen & links over digitale werkvormen

Voor de ROC-academie verzorg ik workshops ‘digitale werkvormen’. Daarnaast is het uitvoeren van professionaliseringactiviteiten een onderdeel van de leergang specialist digitale didactiek, deze site kan hier hopelijk aan bijdragen